top of page
Search
  • Writer's pictureKIDHUB

Otvorene prijave za Školski klimatski izazov"Grad i klimatske promene"

Updated: Mar 19, 2021

Dragi osnovci, otvorene su prijave za treći Školski klimatski izazov “Grad i klimatske promene” koji organizuju KidHub i WWF Srbija uz podršku Vlade Švedske Embassy of Sweden in Belgrade, Serbia.

Pozivamo vas da okupite svoju ekipu i krenete u akciju za zeleniju i zdraviju Srbiju!

Prijavite se na Školski klimatski izazov najkasnije do 25. aprila i postanete dizajneri Vaše budućnosti kreirajući održivija ekološka rešenja u Srbiji.





Svoje ideje moćiće da ostvare izradom fizičkih prototipa od reciklažnih materijala uz upotrebu elektro komponenti i programiranja, koristeći #designathon metod rada.

Od najmlađih učesnika se ne očekuje da koriste programiranje u radu.


Učitelji i nastavnici iz cele Srbije mogu da prijave svoje đake za učešće na Školskom klimatskom izazovu, putem onlajn prijave, OVDE.


Za učešće u takmičenju mogu se prijaviti i osnovci sa svojim tročlanim timovima ukoliko imaju i mentora - nastavnika putem online prijave, OVDE


Učešće na ovom takmičenju je BESPLATNO.


Nakon vaše prijave do 25. aprila poslaćemo vam mail potvrde o registraciji, upustvo i materijal za učešće na Školskom klimatskom izazovu.

Takođe, organizujemo vebinar za nastavnike 8. maja na kome ćemo zajedno proći kroz sve faze važne za pripremu za takmičenje, kao i upotrebu programiranja i elektronike za potrebe rada s učenicima.

Tri najbolja timska projekta dobijaju mogućnost da učestvuju na Globalnom dečjem Dizajnatonu koji se održava već četiri godine u Srbiji, osvoje vredne nagrade i budu deo globalnog izveštaja “Future Voices” koji objavljuje globalna Designathon Works mreža.

U ovom događaju učestvuju deca iz celog sveta. Do sada je učestvovalo 112 dece iz Srbije.

Tri najbolja tima se biraju u tri kategorije: osnovci od I do III razreda, osnovci od IV do VI razreda i osnovci od VII do VIII razreda. Takođe, biće nagrađeni i najbolji mentori ovog takmičenja.

Svi učesnici Školskog klimatskog izazova dobijaju šansu i prostor da na kreativan način predstave njihovo viđenje rešenja odabranog klimatskog izazova.

Po završetku Školskog klimatskog izazova biće bogatiji za još jedno sjajno iskustvo, uz stečeno znanje i nove veštine. Pridružite nam se!

Dodatne informacije mogu se dobiti na 064 138 96 16 i 064 128 24 26 ili na skola@kidhub.rs i na www.dizajnaton.edu.rs




101 views0 comments
bottom of page