top of page
Search
  • tijanapetrovic6

Novi Erasmus+ projekat "Izgradnja kapaciteta saradnje za reformu obrazovanja 21. veka kroz zajednicu prakse"




S velikim zadovoljstvom predstavljamo partnerstvo u novom Erasmus + KA2 projektu: „Izgradnja kapaciteta saradnje za reformu obrazovanja 21. veka kroz zajednicu prakse“.


Ovaj poduhvat ima za cilj da ujedini vizionarske mislioce u transformativnom putovanju ka novim zajedničkim inicijativama posvećenim održivom i vizionarskom obrazovanju za budućnost koje obuhvata pitanje klime, inovativne tehnologije fokusirane na osnaživanje dece i one koji rade sa decom u formalnom i neformalnom obrazovnom sektoru kao nosioce promena.


Uz Fondaciju Designathon iz Holandije kao koordinatora i partnere iz formalnog i neformalnog obrazovnog sektora kao što su Rhizo iz Belgije, Green Schools iz Irske, ÇocukIstanbul iz Turske i KidHub iz Srbije i podršku Erasmus+ programa, zajedno oblikujemo budućnost obrazovanja i inspirišemo generacije koje dolaze. Svi partneri na projektu su ujedno i partneri i saradnici u okviru globalne obrazovne Designathon Works mreže.


Naša misija je jednostavna: da podstaknemo revoluciju čineći obrazovanje relevantnijim za 21. vek na međunarodnom i nacionalnom nivou. Mi smo u potrazi da iskustvo učenja učinimo dostupnijim, uticajnijim i zanimljivijim za najmlađe članove našeg društva, uzrasta od 5 do 12 godina, iz različitih konteksta i pozadina. Kroz saradnju, inovacije i kreativnost, mi želimo da unapredimo i preoblikujemo budućnost obrazovanja.


Naš projekat uključuje širok spektar zainteresovanih strana, uključujući članove konzorcijuma, učenike, studente, nastavnike, kreatore politike i obrazovne institucije. Kroz efikasnu saradnju i širenje, težimo da doprinesemo sveobuhvatnim obrazovnim politikama i naporima za izgradnju kapaciteta.

U suštini, naš projekat pokazuje moć kolektivnog delovanja. Koristeći stručnost različitih organizacija i podstičući međunarodnu saradnju, činimo obrazovanje relevantnijim i prilagodljivijim savremenim i budućim potrebama.


Ostanite sa nama za još sjajnih vesti o ovom projektu!


11 views0 comments
bottom of page