top of page
Search
  • Writer's pictureKIDHUB

Globalni dečji DIZAJNATON, 23. januar u 10h - Onlajn predstavljanje radova

Updated: Mar 19, 2021

Globalni dečji Dizajnaton (dizajn maraton) na temu “Održivi izvori energije i klimatske promene”, održaće se treći put po redu u Beogradu, a prvi put onlajn 23. januara od 10.00h do 12.30h, u organizaciji KidHub-a iz Beograda.

Toga dana, 39 dece uzrasta od 9 do 13 godina iz 12 osnovnih škola u Srbiji, predstaviće svoja kreativna rešenja, biće održana panel diskusija i odabrana tri najbolja rešenja koja će biti nagrađena.

Događaj možete pratiti na KidHub Facebook live ovde


Panelisti i žiri događaja su Duška Dimović, biolog – menadžerka programa klimatskih promena iz WWF Srbija, Kristina Cvejanov, ekspertkinja u oblasti upravljanja otpadom i održivog razvoja iz Green Loup Consulting, Smiljana Popov – novinarka i autorka tv serijala „Beograd za početnike“, Stefanija Lukić, preduzetnica i osnivačica edukativne platforme Shtreber i Natalija Cvetković, učenica Pete beogradske gimnazije, članica DX kluba pri Centru za prava deteta iz Beograda.


Učesnici su prethodnog vikenda 16. i 17. januara imali dve onlajn pripremne radionice na kojima su radili u malim timovima, programirali svoja rešenja pomoću Micro Bit uređaja uz upotrebu različitih reciklažnih i kreativnih materijala. Sa njima su radili edukatori i saradnici KidHub-a iz oblasti dizajna, ekologije, održivog razvoja i programiranja.


Ovde možete pogledati kako je izgledao prošlogodišnji Globalni dečji Dizajnaton na temu “Hrana i klimatske promene” u Srbiji https://youtu.be/TGEQi2X-8y4 , a ovde kako je izgledao na globalnom nivou https://youtu.be/uYhjBJBRSRQ


Designathon Works Ⓡ je mejker edukativni program iz Holandije koji podstiče razvoj veština 21. veka s ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturisanih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomodu novih tehnologija i kvalitetnijeg uključivanja dece u rešavanje izazova koji se tiču njihove bududnosti.


Globalni dečji Dizajnaton pokreće KidHub – dečji kreativni hab iz Beograda (www.kidhub.rs) u partnerstvu sa Svetskom organizacijom za prirodu WWF u Srbiji i uz podršku Vlade Švedske i globalne obrazovne mreže Designathon WorksⓇ iz Holandije u okviru dvogodišnjeg projekta “DaNamKlimaŠtima”.

31 views0 comments

Comments


bottom of page