Search
  • KIDHUB

ZAŠTO JE UČENJE KODIRANJA VAŽNO ZA DECU?

Updated: Aug 27, 2019

#kidhub #kodiranje #playcode #Tynker #futureready #futuredesigners #makeMnogo je glasina o tome u poslednje vreme zašto deca treba da uče programiranje.

Ove godine se skoro 200 miliona učenika širom sveta upoznalo sa kodiranjem kroz događaj Hour of Code, u organizaciji Tynker platforme.Preko 90 odsto americkih roditelja želi da se program doda nastavnom planu i programu njihovog deteta. U današnjem digitalnom svetu, kodiranje je temeljna veština uz matematiku i čitanje, ali premalo dece ima priliku da nauci da programira jer se programiranje nedovoljno uci u školi.
Kroz kurs “Napravi prvi korak u svet programiranja” naši polaznici uce kroz zabavnu i zanimljivu platformu u kojoj deca ne samo da uče programiraju, vec i imaju priliku da budu kreativni koristeci kod.KIDHUB arhiva

Stvarno - zašto je ucenje kodiranja važno za decu?


Kodiranje pokreće inovacije. Od autotransportnih automobila, robotizovane hirurgije do društvenih medija, kompjuterska nauka vrši revoluciju u svakom aspektu našeg života.

Kodiranje je osnovna veština koju deca treba da nauce kako bi mogli da idu u korak sa tim promenama.
Kodiranje omogućava deci da budu kreativni. Oni mogu da kreiraju projekte koji zaista cine neverovatne stvari. Kodiranje gradi poverenje i samopouzdanje. Neverovatno je osnažiti decu da mogu da kreiraju projekte i da ih pokažu porodici i prijateljima.


Kodiranje je najbolje nauciti rano. Ucenje kodiranja je slicno ucenju drugog jezika. Što su deca ranije izložena fundamentalnim temama kao što su sekvenciranje, petlje i uslovljavanja, to dublje apsorbuju ove koncepte.


Kodiranje znaci uspeh u drugim oblastima. Ucenje za program podržava ucenje u drugim oblastima, kao što su matematika, citanje i nauka.


Tynker deci olakšava ucenje i cini ga zabavnim. Otklanjanjem sintakse pruža uzbudljive aktivnosti tako da deca mogu da nauce programske koncepte koje moraju da kodiraju na bilo kom jeziku, a sve prilagodjeno njihovom uzrastu.


Na ovom kursu deca se zabavljaju dok uce, tako da ostaju angažovani i nastavljaju da uce i stvaraju.


Jeste li spremni za tehnološku revoluciju? Prijavite se na: https://bit.ly/2zpqO4R

55 views0 comments

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy