Search
  • KIDHUB

Python i Tynker: Otvorene prijave za kurseve programiranja za decu

Ovde možete prijaviti vaše dete za kurseve https://goo.gl/forms/51EGGFE6dZIT1iIJ2 Više informacija na skola@kidhub.rs i telefone 064 266 96 70 i 064 138 96 16

Tynker - Prvi korak u svet programiranja


Koristeci “drag and drop” metod rada, deca tokom kursa kreiraju i pokreću algoritme i na taj način izvode osnovne komande u program. Polaznici se upoznaju sa osnovnim koracima programiranja kroz interaktivne animacije, igre sa slikom, crtanjem i zvukom. Preporuceni uzrast polaznika: od 8 do 10 godina. Trajanje kursa: 3 meseca. Dinamika nastave: Jednom nedeljno u trajanju od 90 minuta sa pauzom.


Kurs je zasnovan na licenciranoj Tynker platformi, koja je sastavni deo obrazovnog sistema u 50 000 škola širom sveta. Koristeci “drag and drop” metod rada, deca tokom kursa kreiraju i pokrecu algoritme i na taj nacin izvode osnovne komande u programu. Na ovaj nacin deca savladavaju osnove koje ce ih pripremiti za buduci rad u kompleksnijim programskim jezicima.


Kurs osnova programiranja zasnovan je na Tynker platformi, gde se polaznici, prilagođeno svom uzrastu, upoznaju sa osnovnim koracima programiranja kroz interaktivne animacije, igre sa slikom, crtanjem i zvukom. Polaznici se upoznaju sa osnovinim konceptima programiranja kao što su sekvence, kondicionali i ponavljanja, povezujuci ih. Vizuelni blokovi se povezuju “drag and drop” tehnikom.


Teme koje se pokrivaju – sekvenciranje, ponavljanje, logika, automatizacija i prepoznavanje obrazaca, pomeranje predmeta pomocu miša i tastature, odabir zvukova, jednostavni pokreti i animacija, razliciti nivoi petlji, korišćenje fizike kao što je ubrzanje, impuls i sudari, slanje i prijem poruka sa parametrima, korišćenje funkcija i definisanje napredne uslovne logike i Bulove algebre…


U okviru ovog kursa, polaznici mogu da pohacaju osnovni, srednji i napredni nivo.

Preporuceni uzrast polaznika: od 8 do 10 godina

Trajanje kursa: 3 meseca


Dinamika nastave: Jednom nedeljno u trajanju od 90 minuta sa pauzom

Termin: Utorkom od 18.30 – 20.00h 

Preduslov: Poznavanje latinicnog pisma

Cena kursa: 15.000 RSD


Nacin placanja: Pri upisu se uplacuje iznos od 6000 RSD, a ostatak kursa je moguce platiti na dve mesecne rate u iznosu od 4.500 RSD


Napomena: Roditelji/staratelji koji u istom cklusu prijavljuju više od dvoje dece koja su u direktnom srodstvu, ostvaruju popust u iznosu od 10 odsto. Ukoliko se na osnovu Vaše preporuke upiše jedno ili više dece, takoce se stice popust od 10 odsto. Popusti se ne mogu sabirati.


Python - Napravi prvu video igru


Kurs programiranja u Python-u kreiran je da polaznike uvede u kompleksnije programske jezike. Polaznici ce uciti jezik kroz programiranje video igara, rešavanje konkretnih problema primenom jezickih sintagmi. Više o kursu, terminima i ceni možete saznati ovde https://bit.ly/2EPFAEq


Ovaj kurs omogućava polaznicima da zadobiju sampouzdanje pri kodiranju, kao i da nauče fundamentalno programiranje i Python sintakse.


Kroz napredni kurs Python planirano je da se prodje osnovna logika i sintaksa Python jezika. Python je danas jedan od najpopularnijih programskih jezika. Svoju popularnost je stekao zbog lakoće razumevanja i korišcenja samog jezika, zbog toga i smatramo da bi deca mogla u programiranje da se uvedu kroz jedan ovakav jezik, cija je sintaksa najbliža „živim“ jezicima. Kurs se sastoji od jedanaest lekcija i finalnog projekta na kojem ce polaznici primeniti znanje stečeno kroz lekcije kursa.


Polaznici ce uciti jezik kroz programiranje video igara, rešavanje konkretnih problema primenom jezickih sintagmi. Tokom kursa ce se prelaziti osnovna sintaksa jezika, petlje i paterni, kondicionalna (uslovna) logika, upotreba uslovne logike u kreiranju petlji, promenljive i izrazi, turtle alat, korisnička interakcija, dizajniranje igara.

Napomena: Roditelji/staratelji koji u istom cklusu prijavljuju više od dvoje dece koja su u direktnom srodstvu, ostvaruju popust u iznosu od 10 odsto. Ukoliko se na osnovu Vaše preporuke upiše jedno ili više dece, takodje se stice popust od 10 odsto. Popusti se ne mogu sabirati.


Preporuceni uzrast polaznika: od 10 do 14 godina.


Trajanje kursa: 3 meseca.


Dinamika nastave: Jednom nedeljno u trajanju od 90 minuta sa pauzom.


Termin: Subotom od 12.45 do 14.15h


Preduslov: Poznavanje latinickog pisma


Cena kursa: 21.300 RSD mesecno


Nacin placanja: Pri upisu se uplacuje 7.500 RSD, a ostatak kursa je moguće platiti na dve mesecne rate u iznosuod 6.900 RSD


Napomena: Roditelji/staratelji koji u istom cklusu prijavljuju više od dvoje dece koja su u direktnom srodstvu, ostvaruju popust u iznosu od 10 odsto. Ukoliko se na osnovu Vaše preporuke upiše jedno ili više dece, takodje se stice popust od 10 odsto. Popusti se ne mogu sabirati.

16 views0 comments

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy