Search
  • KIDHUB

Prijavite se za Školski klimatski izazov do 19. oktobra!

#WWFSrbija #WWFSerbia #DaNamKlimaŠtima #KidHub #DesignathonWorks #schoolchallenge #futureready #MakerED 🟡🟢🔵🟣

Prvi Školski onlajn klimatski izazov “Hrana i klimatske promene” 🌿🌞🌧💦❄️🥗🍗 na kome će osnovci od IV do VII razreda imati priliku da osmisle kreativna ekološka rešenja programiranjem Micro Bit uređaja i izradom prototipa rešenja od reciklažnih materijala u skladu sa Designathon Works metodom, održaće se ove godine 31. oktobra u organizaciji Kidhub-a.

Prijave za učešće u ovom takmičenju 🏆🎯 su besplatne, otvorene za 30 osnovaca koji se mogu prijaviti samostalno ili u timu do 19. oktobra preko onlajn prijave👉 https://forms.gle/LDHrrgKLYxmF1Q7E8 na veb sajtu www.kidhub.rs. __ Učesnici će nakon toga dobiti uputstvo za rad putem elektronske pošte, a imaće priliku da se bolje upoznaju sa klimatskim temama, načinom rada i programiranjem Micro Bit uređaja na dva vebinara 24. i 25. oktobra.

Od učesnika se očekuje da dizajniraju prototip ekološkog rešenja koristeći Micro Bit i reciklažne materijale i pošalju svoja rešenja u foto i video formatu 31. oktobra do kraja dana na skola@kidhub.rs.

Stručni tim sastavljen od nastavnika informatike, matematike i biologije, kao i stručnjaka iz oblasti zaštite prirode iz najveće globalne organizacije za zaštitu prirode WWF i KIDHUB-a će nagraditi četiri najbolja ekološka rešenja vodeći računa o geografskoj, rodnoj i materijalnoj ravnopravnosti i zastupljenosti, kao i o kreativnosti, raznolikosti i tehnološkoj inovativnosti predloženih rešenja.

Pobednički radovi biće nagrađeni Micro Bit uređajima i besplatnim učešćem na programima programiranja i elektronike Stem Lab i Game Mkaer koje održava KidHub.

Ohrabrujemo devojčice i dečake iz cele Srbije da se prijave za učešće. Dodatne informacije se mogu dobiti na 064 138 96 16 i 064 128 24 26 ili na skola@kidhub.rs ___ Školski klimatski izazov se odvija u skladu sa jedinstvenom mejker metodologijom Dizajnatona (Designathon), koja decu širom sveta priprema da dizajniraju budućnost, učeći ih da koriste svoju kreativnost i nove tehnologije.

Designathon Works Ⓡ je mejker edukativni program iz Holandije koji podstiče razvoj preduzetničkih veština dece s ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturisanih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomoću novih tehnologija.

Školski klimatski izazov pokreće KidHub – dečji kreativni hab iz Beograda u partnerstvu sa Svetskom organizacijom za prirodu WWF u Srbiji i uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) , Ambasade Kraljevine Švedske i globalne obrazovne mreže Designathon Works iz Holandije.


148 views0 comments

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy