top of page
Search
  • tijanapetrovic6

Poziv za radionicu: Dizajniraj tvoj kutak za druženje!

Updated: May 20Ukoliko imate dete uzrasta od 12 do 16 godina kome nedostaje njegov/njen lični prostor za provođenje slobodnog vremena u gradu i želi da sa nama razmisli, podeli i na kraju napravi takav prostor, otvorene su prijave za besplatnu radionicu u organizaciji KidHub-a u okviru Mikser festivala. Uzrast je od 12 do 16 godina. Radionica je besplatna, a prijave su obavezne na ovom linkuVreme: Subota, 25. maj, 16-19 časova / Prostor: Dorćol Platz, Dobračina 59

Dizajnaton radionica u okviru platforme NEXT GEN DESIGN na Mikser festivalu 2024: Kako da unapredimo prostor za slobodno vreme pomoću cirkularnog dizajna!


Pozivamo decu uzrasta od 12 do 16 godina da zajedno s nama promišljaju kako bi mogao da izgleda njihov kutak za provođenje slobodnog vremena u gradu.

Koristeći Dizajnaton metod, deca će kreirati prototipe rešenja uz upotrebu reciklažnih i kreativnih materijala, kao i osnova elektronike i programiranja. Saznaćemo šta je to cirkularni dizajn? Kako možemo da koristimo Dizajnaton metod? Zašto je važno da aktivno učestvujemo u promišljanju grada u skladu s našim potrebama?


Dizajnaton metod kombinuje elemente dizajnerskog razmišljanja i stvaralačkog obrazovanja, pristupe koji dobijaju sve više na značaju širom sveta, kao i elemente preuzete od pedagoškog modela Reggio Emilia, i promišljanja filozofa, psihologa, socijalnog kritičara i teoretičara obrazovanja Džona Djuija (John Dewey) i matematičara, IT stručnjaka i edukatora Simura Paperta (Seymour Papert).


U pitanju je pažljivo osmišljen tip radionica-događaja namenjen deci gde oni pronalaze, dizajniraju i predstavljajusvoja kreativna rešenja izazova koja su struturisani oko UN ciljeva održivog razvoja.


Do sada smo se bavili izazovima u okviru tema kao što su „Otpad“, „Mobilnost“, „Hrana“, „Cirkularna ekonomija“, „Voda“, “Grad po meri dece”, “Energija”, “Biodiverzitet”, “Plastika”.


Radionicu vodi tim KidHub iz Beograda, dugogodišnji partner Mikser festivala, organizacija koja se bavi unapređivanjem kreativnog kapaciteta dece kroz primenu različitih inovativnih obrazovnih programa s fokusom na stvaralačko učenje sa ciljem rešavanja ekoloških i društvenih izazova. Partneri su globalnog obrazovnog programa Designathon Works za Srbiju i ambasadori programa “Obrazovanje za društvene inovacije”.


Radionica je besplatna, a prijave su obavezne na ovom linku6 views0 comments

Comments


bottom of page