Search
  • KIDHUB

Poziv edukatorima za predstavljanje prirucnika o cirkularnoj ekonomiji


Kulturna organizacija Mikser, UNDP Srbija i KidHub – kreativni decji hab vas pozivaju 26. decembra u Marsh Open Space (Cetinjska 15) od 12 sati na predstavljanje rezultata programa „Eksperimentalni obrazovni modeli za razvoj inovativnog razmišljanja u oblasti Cirkularne ekonomije“ i prirucnika za osnovne škole, srednje škole i fakultete u oblasti cirkularne ekonomije.


Srednjoškolci su kroz prirucnik „Aktivizam“ stekli veštine za pokretanje društvene akcije i dobili zadatak da preoblikuju svoju školsku svakodnevicu tako da ona bude ekološka, od ishrane do razmene odece i vršnjacke edukacije.


Kroz modul „Kreativnost“ osnovci su napisali scenarija i snimili cetiri filma koji nas podsecaju da je teže uklanjati posledice zagadjenja nego spreciti ga, da je uspeh nešto popraviti umesto baciti i kupiti novo, da je lepo kada nasledjujemo odecu starijih sestara i braca.

Studenti su se uz pomoc modula „Inovacija“ suocili sa konkretnom pošasti današnjice, jednokratnom plastikom i u nekoliko inventivnih primera pokazali kako možemo da proizvodimo stvari ciji životni vek ne prestaje jednom upotrebom.


Ove radionice pokazale su kako deca i mladi razmišljaju o zaštiti životne okoline, kružnoj ekonomiji i odgovornosti prema prirodi, ali i da se u ovim pojmovima i veštinama kriju zanimanja buducnosti. Zbog toga ce na predstavljanju programa, elektronski primerak prirucnika kao novogodišnji poklon za 2020. dobiti svaki predavac koji želi da svojoj deci približi znanja, teme i mogućnosti iz oblasti cirkularne ekonomije.


Program je pokrenula kulturna organizacija Mikser uz podršku UNDP (Program Ujedinjenih nacija za razvoj), partnera iz akademskog, obrazovnog i civilnog sektora Šumarski fakultet, Srednja škola za dizajn, OŠ Kralj Petar Prvi i KidHub – kreativni decji hab.

58 views

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy