Search
  • KIDHUB

DIZAJNATON "Plastika" u okviru porodicnog dana u kompaniji Zühlke

Updated: Dec 10, 2019

#kidhub #designathonworksserbia #familyday #plasticfree #designathon #designthinking #prototyping #ecotech #electronics #kidmaker #MakerEd #coding #MicroBit #Scratch #LearningThroughPlay #FutureDesigners #FutureReady #ChangeMakers


Arhiva KidHub (Designathon Works Serbia)

U saradnji sa kompanijom Zühlke imali smo veliko zadovoljstvo da organizujemo porodicno druženje za zaposlene i njihove porodice.


Ovim povodom održan je još jedan dizajn maraton - DIZAJNATON na temu "Plastika". Naši ucesnici su nakon upoznavanja sa kompleksnim zadatkom - "Kako da smanjimo upotrebu plastike u svakodnevnom životu?", kroz istraživanje i razgovor sa facilitatorkama, došli do zanimljivih ideja koje su zatim skicirali, a zatim prototipirali pomocu Maker alata, programiranja MicroBit-a i razlicitih kreativnih materijala.KidHub arhiva (Designathon Works Serbia)

U DIZAJNATONU su ucestvovala deca uzrasta od 7 do 14 godina koja su imala priliku da kroz timski rad, medjusobnu podrsku i strucno vodjenje facilitatora nauce nesto novo kroz igru, kreativan rad i zabavan model upoznavanja sa novim tehnologijama.KidHub arhiva (Designathon Works Serbia)

Nakon vrlo dinamičnog timskog rada, maštanja, vrlo živog razgovora, smišljanja i prototipiranja - imali smo priliku da cujemo cetiri zanimljiva rešenja za smanjenje upotrebe plastike.


Tim "Reciklaža" je osmislio igricu "Kanta koš" za mobilni telefon koja motiviše ljude da pravilno razvrstavaju otpad, a kao nagradu dobijaju bodove koje mogu da unovce i doniraju u humanitarne svrhe"Super robot" skuplja plasticni otpad iz reka i okeana i preradjuje ga u materijal od koga se prave upotrebni predmeti za ljude.


Tim "Genijalci" je osmislio proizvod - ogrlicu za pse u nevolji koja se izradjuje pletenjem plasticnih kesa i sadrži senzor.Robot "Reciklarko" motiviše ljude da pravilno odlažu otpad tako što pleše svaki put kad u njega pravilno ubaciš različite vrste smeca. Tim su cinili mladi dizajneri buducnosti od 5 do 10 godina koji su pokazali da mogu da rade kao vrlo složan tim.


Dok su se pripremala inovativna rešenja za zdraviju i lepšu buducnost uz pomoc novih tehnologija, najmladji drugari su se upoznalavali sa osnovama kreativnog razmišljanja na radionicama "Cuvari prirode" i "Miš u lavirintu" - programiranje za najmladje.
Zahvaljujemo kompaniji Zühlke na pozivu. Bilo je uživanje raditi s vašom decom!


Designathon Works ® je globalni mejker edukativni program iz Holandije koji podstice razvoj kreativnog resavanja globalnih ekoloskih izazova pomocu novih tehnologija. Zasnovan je na design thinking metodu, ciljevima održivog razvoja i mejker obrazovnom modelu. Deo je globalne ASHOKA mreže i Lego Re - Imagine Learning mreže. KidHub je predstavnik ovog programa za Srbiju.


_______


Facilitatori: Organizacija:

Tijana Jovanovic Petrovic, Designathon Works licencirani fcilitator

Sonja Trajkovic Sanja Zrnic

Isidora Calija

Mina Jakovljevic

Ivona Petrov

Marija Kojovic

Marija Jovanovic

Ana Vesic

Silvija Bojkovski
0 views
KIDHUB

design.make.innovate

Mesto gde dečje ideje postaju stvarnost!

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2019 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy