Search
  • KIDHUB

DIZAJNATON "Plastika" u okviru porodicnog dana u kompaniji Zühlke

Updated: Dec 10, 2019

#kidhub #designathonworksserbia #familyday #plasticfree #designathon #designthinking #prototyping #ecotech #electronics #kidmaker #MakerEd #coding #MicroBit #Scratch #LearningThroughPlay #FutureDesigners #FutureReady #ChangeMakers


Arhiva KidHub (Designathon Works Serbia)

U saradnji sa kompanijom Zühlke imali smo veliko zadovoljstvo da organizujemo porodicno druženje za zaposlene i njihove porodice.


Ovim povodom održan je još jedan dizajn maraton - DIZAJNATON na temu "Plastika". Naši ucesnici su nakon upoznavanja sa kompleksnim zadatkom - "Kako da smanjimo upotrebu plastike u svakodnevnom životu?", kroz istraživanje i razgovor sa facilitatorkama, došli do zanimljivih ideja koje su zatim skicirali, a zatim prototipirali pomocu Maker alata, programiranja MicroBit-a i razlicitih kreativnih materijala.KidHub arhiva (Designathon Works Serbia)

U DIZAJNATONU su ucestvovala deca uzrasta od 7 do 14 godina koja su imala priliku da kroz timski rad, medjusobnu podrsku i strucno vodjenje facilitatora nauce nesto novo kroz igru, kreativan rad i zabavan model upoznavanja sa novim tehnologijama.KidHub arhiva (Designathon Works Serbia)

Nakon vrlo dinamičnog timskog rada, maštanja, vrlo živog razgovora, smišljanja i prototipiranja - imali smo priliku da cujemo cetiri zanimljiva rešenja za smanjenje upotrebe plastike.


Tim "Reciklaža" je osmislio igricu "Kanta koš" za mobilni telefon koja motiviše ljude da pravilno razvrstavaju otpad, a kao nagradu dobijaju bodove koje mogu da unovce i doniraju u humanitarne svrhe"Super robot" skuplja plasticni otpad iz reka i okeana i preradjuje ga u materijal od koga se prave upotrebni predmeti za ljude.


Tim "Genijalci" je osmislio proizvod - ogrlicu za pse u nevolji koja se izradjuje pletenjem plasticnih kesa i sadrži senzor.Robot "Reciklarko" motiviše ljude da pravilno odlažu otpad tako što pleše svaki put kad u njega pravilno ubaciš različite vrste smeca. Tim su cinili mladi dizajneri buducnosti od 5 do 10 godina koji su pokazali da mogu da rade kao vrlo složan tim.


Dok su se pripremala inovativna rešenja za zdraviju i lepšu buducnost uz pomoc novih tehnologija, najmladji drugari su se upoznalavali sa osnovama kreativnog razmišljanja na radionicama "Cuvari prirode" i "Miš u lavirintu" - programiranje za najmladje.
Zahvaljujemo kompaniji Zühlke na pozivu. Bilo je uživanje raditi s vašom decom!


Designathon Works ® je globalni mejker edukativni program iz Holandije koji podstice razvoj kreativnog resavanja globalnih ekoloskih izazova pomocu novih tehnologija. Zasnovan je na design thinking metodu, ciljevima održivog razvoja i mejker obrazovnom modelu. Deo je globalne ASHOKA mreže i Lego Re - Imagine Learning mreže. KidHub je predstavnik ovog programa za Srbiju.


_______


Facilitatori: Organizacija:

Tijana Jovanovic Petrovic, Designathon Works licencirani fcilitator

Sonja Trajkovic Sanja Zrnic

Isidora Calija

Mina Jakovljevic

Ivona Petrov

Marija Kojovic

Marija Jovanovic

Ana Vesic

Silvija Bojkovski
82 views

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy