Search
  • KIDHUB

Otvorene prijave za treći Globalni dečji Dizajnaton u Beogradu - Održivi izvori energije


Hiljadu dece širom sveta u istom trenutku dizajnira predloge rešenja za bolju planetu!


Otvoren je poziv za besplatno učešće na trećem po redu Globalnom dečjem Dizajnatonu – dizajn maratonu na temu “Održivi izvori energije i klimatske promene” za sve osnovce od 9 do 13 godina iz Srbije u organizaciji KidHub-a iz Beograda.


Prijave za besplatni Globalni dečji Dizajnaton su otvorene do 9. januara, a roditelji ili staratelji dece koja žele da učestvuju u ovom jedinstvenom događaju, potrebno je da popune upitnik koji mogu pronaći na ovom linku https://forms.gle/wWLwNimcLAwVoW988


Broj učesnika je ograničen na 30, a mogu se prijaviti osnovci iz cele Srbije. Finalni učesnici biće odabrani na osnovu motivacionog pisma.


KidHub će organizovati dve onlajn radionice 14. januara “Održivi izvori energije i klimatske promene” i 15. januara “Prototipiranje sa Micro Bito-om i elektro komponentama”. Nakon toga, učesnici šalju svoje pristupne radove na osnovu kojih će biti odabrano 10 finalista koji će svoja rešenja predstaviti na finalnom onlajn događaju 23. januara. Žiri sačinjem od stručnjaka iz oblasti održivog razvoja, novih tehnologija i dizajna, odabraće tri najbolja rešenja koja će biti nagrađena. Tog dana, učesnici de imati priliku da razmene iskustva i sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja.


Globlni dečji Dizajnaton ove godine istovremeno se dešava šesti put na svim kontinentima, a ove godine će se treći put održati i u Beogradu. Među 1200 mališana iz čitavog sveta, naći će se i tridesetoro dece iz Srbije.


Ovde možete pogledati kako je izgledao prošlogodišnji Globalni dečji Dizajnaton na temu “Hrana i klimatske promene” u Srbiji https://youtu.be/TGEQi2X-8y4 , a ovde kako je izgledao na globalnom nivou https://youtu.be/uYhjBJBRSRQ


Designathon Works Ⓡ je mejker edukativni program iz Holandije koji podstiče razvoj veština 21. veka s ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturisanih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomoću novih tehnologija i kvalitetnijeg uključivanja dece u rešavanje izazova koji se tiču njihove budućnosti.

__________

Globalni dečji Dizajnaton pokreće KidHub – dečji kreativni hab iz Beograda (www.kidhub.rs) u partnerstvu sa Svetskom organizacijom za prirodu WWF u Srbiji i uz podršku Vlade Švedske i globalne obrazovne mreže Designathon WorksⓇ iz Holandije u okviru dvogodišnjeg projekta “DaNamKlimaŠtima”.

105 views0 comments

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy