Search
  • KIDHUB

OTVORENE PRIJAVE: Seminar za nastavnike „Mejker obrazovanje – Ucionica kao radionica“

kidhub #designathon #MakerEd #TeachingSDGs #UNGlobalGoals #designthinking#innovation #IT #design #make #innovate


Pozivamo ucitelje i nastavnike iz cele Srbije na besplatan dvodnevni seminar „Mejker obrazovanje – ucionica kao radionica“ za primenu Designathon® metoda u osnovnoj školi koji će se održati 11. i 12. maja u Muzeju nauke i tehnike (Dobracina 51) od 10 do 15h. Broj učesnika je ograničen, a prijave su otvorene na ovom linku https://forms.gle/dSoBp33nABaHrtjT9 do 10. maja. Seminar vode Designathon Works treneri iz Holandije i tim KidHub-a koji je organizator seminara.


Kome je namenjen seminar?


Seminar „Mejker obrazovanje – Ucionica kao radionica“ prvenstveno je namenjen nastavnicima osnovnih škola koji predaju STEAM predmete (nauka, tehnologija, inženjerstvo, umetnost i matematika).

Posebno je pogodan u projektnoj i istraživackoj nastavi, a fokus je na rešavanju ekoloških i društvenih izazova strukturisanih oko UN ciljeva održivog razvoja.

Seminar će biti na engleskom jeziku bez prevoda i zato je potrebno poznavanje engleskog jezika na radnom nivou.


Opis seminara


Tokom dva dana, nastavnici ce imati priliku da se upoznaju sa Designathon (Dizajnaton) metodom rada koji se zasniva na upotrebi design thinking-a i novih tehnologija u školskom okruženju u pripremi materijala za rad oko tema u skladu sa UN ciljevima održivog razvoja. Po završetku seminara, nastavnici ce biti u prilici da isprobaju primenu metoda u okviru radionice u Muzeju nauke i tehnike. Seminar je prilagodjen pocetnom nivou rada.


Šta obezbeđuje organizator seminara?


· Besplatan dvodnevni seminar za nastavnike

· Materijale za rad tokom održavanja seminara

· Osnovni prirucnik za rad po završetku seminara

· Potvrdu o strucnom usavršavanju unutar ustanove u iznosu od 12 bodova

· Sertifikat o završenom osnovnom seminaru za fasilitatore programa s kojim ucesnici sticu pravo da ovaj metod koriste iskljucivo u nekomercijalne svrhe i u školskom okruženju

· Kafe pauze tokom trajanja seminara i jedan obrok prvog dana seminara


Šta ne obezbedjuje organizator seminara?


· Nisu pokriveni troškovi prevoza i smeštaja tokom trajanja seminara

· Nije obezbedjen prevod sa engleskog jezika na srpski tokom trajanja seminara


Obaveze i mogucnosti nastavnika po završetku seminara


· Potpisivanje ugovora, aktivna saradnja sa KidHub-om, ukljucivanje nastavnika u pilotiranje Designathon® programa u osnovim školama u Srbiji u kojima su ucesnici zaposleni.

· Mogućnost ukljucivanja nastavnika u obrazovnu mrežu Designathon Works Srbija i dalje stručno usavršavanje kroz dodatne materijale za rad.

· Mogućnost dobijanja opreme za rad u vidu Mejker kompleta za rad u školskom okruženju.


O oganizatoru seminara i Designathon WorksⓇ programu


KID HUB je posvecen osnaživanju kreativnog potencijala dece od 7 do 18 godina i unapredjenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe zasnovne na dizajnu, mejker obrazovanju, socijalnim inovacijama i kreativnom preduzetništvu. Više o nama ovde www.kidhub.rs. Od 2018. smo predstavnik Designathon WorksⓇ edukativnog programa za Srbiju. Program se realizuje u više od 35 zemalja sveta i deo je ASHOKA mreže. Zasnovan je na konceptu „otvorenih inovacija“, Mejker obrazovnom konceptu i design thinking metodologiji. Designathon Works Ⓡ je metodologija koju je osmislio tim edukatora, društvenih preduzetnika i dizajnera iz Holandije sa željom da podstaknu razvoj dece kao “changemakera”. Seminar se realizuje uz podršku Designathon Works fondacije, Muzeja nauke i tehnike Beogradu i Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

120 views0 comments

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy