Search
  • KIDHUB

Otvoren poziv za drugi Globalni DIZAJNATON na temu "Klimatske promene i hrana"

#kidhub #globaldesignathon #teachingSDGs #ClimateAction #Food #LifeOnEarth #electronics #design #MakerEd #coding #microbit #futureready #changemakers


Hiljadu dece širom sveta u istom trenutku dizajnira predloge rešenja za bolju planetu!


Beograd, 7. oktobar 2019. – U subotu, 16. novembra, od 10 do 18 sati, osnovci od 9 do 13 godina, dizajnirace kreativna ekološka rešenja na temu „Hrana i klimatske promene” pomocu novih tehnologija u prostorijama Nove Iskre (Cara Uroša 18), u organizaciji KidHub-a.


Prijave za besplatni Globalni Dizajnaton su otvorene do 7. novembra, a roditelji dece koja žele da ucestvuju u ovom jedinstvenom takmicenju, potrebno je da popune upitnik koji mogu pronaci na ovom linku https://forms.gle/Wmu7UzLqU4Za8umT9. Dodatne informacije se mogu dobiti na 064 138 96 16 ili na office@kidhub.rs


„Globalni Decji dizajn maraton – Dizajnaton“ (Global Children’s Designathon) ove godine istovremeno se dešava u 40 zemalja, a ove godine ce se drugi put održati i u Beogradu. Medju 1200 mališana iz citavog sveta, ovog puta naci ce se i tridesetoro dece iz Srbije.

Na ovom takmicenju, deca ce raditi u malim timovima i svoja rešenja kreirati pomocu elektro-komponenti, programiranja sa Micro:bit-om uz upotrebu i razlicitih kreativnih materijala, a sa njima ce raditi edukatori iz oblasti dizajna, ekologije i održivog razvoja i novih tehnologija.


Takmicenje se odvija u skladu sa jedinstvenom mejker metodologijom Dizajnatona, koja decu širom sveta priprema da dizajniraju buducnost, uceci ih da koriste svoju kreativnost i nove tehnologije. Po završetku Dizajnatona, deca ce svoja rešenja imati priliku da predstave pred strucnim žirijem koji cine osobe iz sveta obrazovanja, održivog razvoja, društvenog preduzetništva, IT sektora i medija, nakon cega ce biti nagracena tri najbolja eko rešenja.


Designathon Works Ⓡ je mejker edukativni program iz Holandije koji podstice razvoj preduzetnickih veština dece uzrasta od 7 do 18 godina s ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturisanih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomocu novih tehnologija.


Donator dogadjaja je Svetski fond za prirodu - WWW Adria, a realizuje se u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Švedske, Coca Cola Hellenic, Kreativni centar, Dexy Co, Nova Iskra i uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

___

KIDHUB - decji hab posvecen osnaživanju kreativnog potencijala dece od 7 do 18 godina i unapredjenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe koji integrišu IT, STEAM (nauku, tehnologiju, umetnost, metematiku), mejker obrazovanje, dizajn, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub je takodje deo globalne edukativne mreže Designathon WorksⓇ. Više o nama pogledajte ovde www.kidhub.rs234 views

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy