Search
  • KIDHUB

KIDMAKER: Otvorene prijave za dečji mejker klub

Vaše dete uzrasta od 8 do 13 godina možete prijaviti na ovom linku https://goo.gl/forms/51EGGFE6dZIT1iIJ2 Više informacija možete dobiti na mejl skola@kidhub.rs i telefone 064 138 96 16 i 064 266 96 70
KIDMAKER radionice daju mogucnost vašem detetu da na drugaciji nacin sagleda svet u kome živi, da bolje poveže znanja iz oblasti nauke, ekologije, tehnologije, umetnosti i matematike sa svakodnevnim životom s ciljem kreiranja kreativnih ekoloških i društvenih rešenja. Mesecni program se sastoji od cetiri radionice.


Preporuceni uzrast polaznika: od 8 do 13 godina.

Trajanje kursa: 1 mesec.

Dinamika nastave: Jednom nedeljno u trajanju od 90 minuta sa pauzom.


Svakog meseca se menjaju teme radionica. U aprilu organizujemo sledece radionice:


1. NAPRAVI MIKROSKOP – Istraži mikrosvet!


Sve do pronalska mikroskopa, ljudi su bili ograničeni mogućnostima ljudskog oka. Njegovim pronalaskom, otkriven je potpuno novi mikrosvet. Na radionici, polaznici će napraviti svoj prvi mikroskop i upoznaće se sa različitim vidovima mikroskopiranja, naučiće kako da pripreme i analiziraju mikroskopski preparat, samostalno ili u grupi realizuju jednostavan eksperiment ispitujući osobine za različita sočiva.

Radionica traje 90minuta

Voditelj radionice - profesor biologije


2. MOBILNI TELEFON - Kako smanjiti elektronski otpad?


Da li znate da mobilni telefon u sebi krije pravo malo bogatstvo – čak 22 minerala? Da li znate da u nekim zemljama ima mnogo više mobilnih telefona nego stanovnika? Da li znate koliko je opasan elektronski otpad i šta možemo da uradimo kako bismo smanjili zagađenje životne sredine. Na našoj radionici imaćete priliku da saznate i osmislite vaš projekat reciklaže mobilnih telefona.

Radionica traje 90 minuta

Voditelj radionice - profesor biologije


3. NAPRAVI EDUKATIVNU DRUŠTVENU IGRU – Kako igra menja svet?


Da li voliš da igraš društvene igre? A da li si razmišljao da sam osmisliš i dizajniraš igru u kojoj ćete ti i tvoji drugari zajednicki uživati?

Polaznici radionice ce nauciti osnove dizajna igara – šta su pravila, ciljevi, mehanika igre, brzo prototipiranje i testiranje, igrackocentricni pristup dizajnu (player centric) – šta je to želim da igrac iskusi igrajuci igru, timski rad i raspodela uloga kao osnova rada u grupi.


Radionica traje 90 minuta


Voditelj radionice – psiholog i gejm dizajner


4. NAPRAVI E- KASICU ZA ŠTEDNJU – Nauci da štediš za 21. vek


Odakle dolazi novac? Šta radimo s njima kada dodje? Da li možemo da štedimo ne samo za svoju buducnost, vec i za realizaciju naših ideja?

Živimo u svetu globalne neravnopravnosti i nejednakog pristupa resursima i zato je važno da naša deca od pocetka uce kako da budu odgovorni prema sebi i prema svetu koji ih okružuje. Na našoj radionici deca ce napraviti svoju E- kasicu za štednju koristeci Lego i programiranje, a takodje ce nauciti kako da naprave svoj model štednje i na taj nacin razumeju osnovne elemente finansijske pismenosti i planiranje za dalji razvoj.


Radionica traje 90 minuta


Voditelj radionice - profesor matematike

32 views0 comments

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy