Search
  • KIDHUB

KidHub na Recapu: Changemakers - Ko dizajnira našu buducnost?

Updated: May 16, 2019

#Recap #DomOmladine #KidHub #Changemakers #InspiringGirls #WWFAdria #JCIBeograd #CPN #MPNT #Femix #JCI #Centarzapravadeteta #Bitkazaznanje #ImpactHUBCHANGEMAKERS - Ko dizajnira našu buducnost?


Vreme je za popravku sveta!

Živimo u globalizovanom svetu smanjenih resursa u kojem sve veci znacaj dobijaju održiva rešenja koja daju nadu da je svet u kome živimo moguce popraviti.

Inicijatori tih rešenja su najmladji clanovi društva i zato u okviru treceg izdanja ReCap konferencije, po prvi put predstavljamo changemejkere, mejkere, tehno magove i aktiviste - dizajnere buducnosti na KID HUB stage-u “Ko dizajnira buducnost?” koji se održava 23. maja u Domu omladine Beograda.


Program KiHub panela i ucesnici


Ulaz na KidHub stage je besplatan, ali je potrebno prijaviti ucešce na ovom linku http://bit.do/ePTuG


PANEL: Predstavljanje programa letnje škole decjih inovacija i IT preduzetništva "JA IMAM IDEJU", 11.45 - 12. 15, Dom omladine Beograda


Letnja škola "Ja imam ideju" je jedan od finalista Superste + programa koji podržavaju Erste banka i Trag fondacija, a realizujemo je sa partnerima iz akademskog i poslovnog sektora u Eko centru Radulovacki i Impact Hub-u tokom jula i avgusta. Namenjena je uzrastu od 13 do 15 godina, a tokom programa polaznici ce nauciti kako da samostalno programiraju mobilnu aplikaciju, naprave prototip koji ce rešavati ekoloski izazov vezan za jedan od UN ciljeva održivog razvoja i da ga na kraju predstave strucnom žiriju i osvoje vredne nagrade.


Ucesnici panela su predavaci na programu i clanovi Superste + programa.
TEEN FAIR: Kako ti menjaš svet?


12.15 - 12.45, Dom omladine Beograda

Predstavljaju nam se organizacije, pojedinci i biznisi koje su pokrenuli neki sjajni mladi ljudi.


Gosti:

Rok kamp za devojcice, KIDHUB, Froncla, JCI Beograd, Matematicka gimnazija, srednjoskolska ucenicka kompanija iz programa "Dostignuca mladih", Knittomania, Audio igra Zondark - jedan od pobednika prošlogodišnjeg ciklusa Social Impact Awards i drugi.
PANEL: CHANGEMAKERS - Ko dizajnira našu buducnost?

14.00 - 15.00, Dom omladine Beograda


Da li se tinejdžeri pripremaju za 21. vek ili 21. vek treba da se pripremi za njih? Kada kažemo pokretaci promena - na koga mislimo?


Ucesnici:

Duška Dimovic, WWF Adria

Maša Perunicic, Rok kamp za devojcice - Femix projekat

Jelena Joksimovic, Centar za promociju nauke i inicijativa "Škograd"

Milica Djeric - Inspiring Girls

Jovana Zvicer - JCI Beograd


Moderator: KidHub


PANEL: Kako da prevazidjemo digitalni jaz u obrazovanju i svakodnevnom životu?

15.30 - 16.30, Dom omladine Beograda


Ucesnici:

Katarina Aleksic, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Tamara Tomasevic, Centar za prava deteta

Nebojsa Glisic, Bitka za znanje

Natasa Andjelkovic, PU 11. april i inicijativa EdTechWesternBalkans


Moderator: KidHub

KIDHUB STAGE okuplja tinejžere, strucnjake formalnog i neformalnog obrazovnog sektora i sve one koji veruju da je vreme za nove pristupe u obrazovanju kojim pripremamo decu i mlade za buducnost.

KIDHUB, organizator ovog dela konferencije, je prvi deciji hab posvecen osnaživanju kreativnog potencijala dece i unapredjenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe zasnovane na dizajnu, novim tehnologijama, mejker obrazovanju, socijalnim inovacijama i kreativnom preduzetništvu.

ReCap je regionalna konferencija koja povezuje investitore i preduzetnike, a jedan njen deo bice posvecen deci i mladima sa kojima cemo razgovarati o tome kako se nosimo sa promenama koje donosi IV industrijska revolucija.
138 views0 comments

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy