Search
  • KIDHUB

KIDHUB paneli na Recap konferenciji

Updated: May 22, 2019

#kidhub #recap #impacthub #education #changemakers #kidmakers #teenmakers #ICT #SDGs #innovation #socialimapct
Vreme je za popravku sveta!


Živimo u globalizovanom svetu smanjenih resursa u kojem sve veci znacaj dobijaju održiva rešenja koja daju nadu da je svet u kome živimo moguce popraviti. Inicijatori tih rešenja su najmladji clanovi društva i zato u okviru trećeg izdanja ReCap konferencije, po prvi put predstavljamo changemejkere, mejkere, tehno magove i aktiviste - dizajnere buducnosti na KIDHUB stage-u “Ko dizajnira buducnost?” koji se održava 23. i 24. maja u Domu omladine Beograda i Impact Hub-u.


KIDHUB STAGE okuplja tinejžere, stručnjake formalnog i neformalnog obrazovnog sektora i sve one koji veruju da je vreme za nove pristupe u obrazovanju kojim pripremamo decu i mlade za budućnost.


KIDHUB, organizator ovog dela konferencije, je prvi dečji hab posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe zasnovane na dizajnu, novim tehnologijama, mejker obrazovanju, socijalnim inovacijama i kreativnom preduzetništvu. Više o nama možete pogledati na ovom linku

ReCap je regionalna konferencija koja povezuje investitore i preduzetnike, a jedan njen deo biće posvećen deci i mladima sa kojima ćemo razgovarati o tome kako se nosimo sa promenama koje donosi IV industrijska revolucija.


Više o ostalim programima konferencije koju vec treću godinu organizuje Imapct Hub, pogledajte ovde:


GLAVNI PROGRAM

@Dom omladine Beograda (Makedonska 22, IV sprat)

11.00-12.00


PANEL #1 JA IMAM IDEJU - letnja škola IT preduzetništva za osnovce

Predstavljanje programa letnje škola IT preduzetništva namenjene deci VII i VIII razreda osnovne škole koju realizujemo u partnerstvu sa Impact Hub-om i uz podršku Superste+ programa Erste banke i Trag fondacije.

Letnja škola je fokusirana na rešavanje ekoloških izazova na temu “cirkularna ekonomija” (12. cilj UN ciljeva održivog razvoja) u vidu prototipa mobilne ili veb aplikacije.


PANEL #2 CHANGEMAKERS - Ko dizajnira našu buducnost?

14.00-15.00


Da li se tinejdžeri pripremaju za 21. vek ili 21. vek treba da se pripremi za njih? Kada kažemo pokretaci promena - na koga mislimo?

Sagovornici na panelu su stručnjaci iz oblasti obrazovanja, IT sektora, ekologije, dizajna, preduzetništva i nauke.


PANEL #3 – Kako da prevazidjemo digitalni jaz u obrazovanju i svakodnevnom životu?

15.30-16.30


Inovativni pristupi u obrazovanju – kako prilagođavamo tradicionalna okruženja digitalnim potrebama dece, mladih i odraslih. Sagovornici na panelu su stručnjaci iz oblasti obrazovanja i IT sektora.


KIDHUB stage: PARALELNI PROGRAM

Teen Fair: Kako ti menjaš svet?

11.00-16.30


Predstavljamo organizacije i pojedince koji imaju ideju kako da donesu promenu u zajednici ili se na inovativan nacin bave decom i mladima u oblastima kao što su IT, preduzetništvo, nauka, dizajn, umetnost, mediji, ekologija, održivi razvoj i sl. Prijave su otvorene do 15. maja na ovom linku http://bit.do/ePTuG.


Zbog ograničenog prostora, organizacioni tim će odabrati do 10 ucesnika-ca i organizacija.


Napomena: Prilikom popunjavanja prijave, ukoliko imate do 18 godina i nemate LinkedIn profil koji je potreban za prijavu, u to polje upisujete Teen Stage.


Ukoliko imate dodatne informacije, možete nas kontaktirati mejlom office@kidhub.rs


Kontakt osoba

Tijana Jovanovic Petrovic

064 138 96 16

113 views0 comments

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy