Search
  • KIDHUB

Još nekoliko mesta za letnji kamp inovacija "Ja imam ideju"

#kidhub #letnjikamp #inovacije #cirkularnaekonomija #programiranje #appdesign #superste #vipmobile #impacthub #ekocentar #radulovacki #dostignucamladih #cefin #mikser

Arhiva KidHub

KIDHUB, decji kreativni hab, organizuje prvi ekološki letnji kamp inovacija i IT preduzetništva “Ja imam ideju” za decu uzrasta od 13 do 17 godina od 9. do 31. avgusta na dve lokacije - Ekološki centar “Radulovacki” i “Impact Hub” Beograd.


Tokom tri nedelje intenzivnog edukativnog programa, osnovci i srednjoškolci ce nauciti kako da reše problem iz oblasti cirkularne ekonomije (novog pristupa koji objedinjuje ekonomiju i upravljanje otpadom) dizajniranjem i programiranjem mobilne aplikacije.


Program kampa se sastoji iz tri celine “Eko dizajn - Cirkularna rešenja za budućnost”, “Programiranje mobilnih aplikacija u MIT App Inventor alatu” i “Dizajniranje prototipa i izrada poslovnog plana”. Centralna tema je cirkularna ekonomija (12. cilj održivog razvoja Ujedinjenih Nacija) jer je to jedna od kljucnih tema za opstanak živog sveta na planeti Zemlji i velika mogucnost za kreiranje kreativnih poslova buducnosti koji su važni upravo za decu i mlade. Po završetku kampa, na završnom dogadjaju 31. avgusta bice proglašena najbolja rešenja, a jedno od njih dobice šansu da bude realizovano zahvaljujuci partnerima kampa.


Kroz rad sa strucnjacima i mentorima, polaznici ce kroz zanimljiv spoj primenjenje ekologije, dizajna, tehnologije i preduzetništva tokom tri modula u trajanju od mesec dana nauciti ne samo kako da dobrim idejama mogu da menjaju svet, vec ce boraviti u prirodi, nauciti mnogo o njenom ocuvanju, upoznace nove prijatelje s kojima ce zajedno nauciti da stvaraju i ucine svet u kome živimo boljim mestom. Naucice pre svega kako da nove tehnologije primene kao kreativan alat za rešavanje konkretnog društvenog problema.

Program letnjeg kampa je namenjen devojcicama i decacima razlicitih interesovanja jer obuhvata društvene, prirodne nauke, dizajn i kreativno preduzetništvo. Sa njima ce raditi strucnjaci iz oblasti pedagogije, dizajna, elektrotehnike, ITpreduzetništva i održivog razvoja.

Letnji kamp “Ja imam ideju” organizuje KIDHUB - decji hab posvecen osnaživanju kreativnog potencijala dece od 7 do 18 godina i unapredjenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe koji integrišu IT, STEAM (nauku, tehnologiju, umetnost, metematiku), mejker obrazovanje, dizajn, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub je takodje deo globalne edukativne mreže Designathon Works©, a u našim edukativnim programima do sada je ucestvovalo 700 dece uzrasta od 7 do 18 godina. Više o nama pogledajte ovde www.kidhub.rs

Ovaj jedinstveni kamp je jedan od pobednika Superste + programa koji realizuju Erste banka i Trag fondacija.Školu je podržao VIP Mobile. Organizacija Dostignuca mladih iz Beograda je obezbedila pet stipendija za besplatno ucešce pet devojcica u okviru programa “Girls in IT”, a KidHub je obezbedio još jednu stipendiju. Mesta za ove stipendije su popunjena. Partneri kampa su Impact Hub, Eko centar Radulovacki, Cefin - Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje i Mikser house iz Beograda.

Prijave su otvorene do 4. avgusta na ovom linku https://forms.gle/k8NkHT9wNYRzvzM89

KONTAKT Sve informacije o letnjem kampu inovacija “JA IMAM IDEJU” i o rasporedu aktivnosti možete dobiti na brojeve telefona 064 138 96 16 i 064 266 96 70 ili nam pišite na adresu skola@kidhub.

12 views0 comments

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy