Search
  • KIDHUB

Festival filantropije: deca pripremaju pametnu budućnost!

Updated: May 28, 2019

Tokom Mikser festivala, KIDHUB tim imao je zadovoljstvo da bude partner u oranizaciji dečijeg dela programa koji se održao u Muzeju nauke i tehnike od 24. do 26.05.2019.


Ovogodišnja tema Mikser kids zone „Filantropija”, osmišljena je kao „učionica-radionica“ u kojoj su deca uzrasta od 7 do 18 godina, u inspirativnom prostoru, imala mogućnost da bolje razumeju i istraže koncept „brige za drugoga“ kroz rešavanje društvenih i ekoloških izazova pomoću novih tehnologija, različitih inovativnih obrazovnih praksi u cilju dizajniranja lepše i humanije budućnosti.


DIZAJNATON - Grad budućnosti

Tokom tri dana festivala 140 dece iz Beograda, Novog Sada, Valjeva i Kruševca, učestvovalo je na radionicama kreiranja društvenih igara, elektronike, programiranja i mapiranja izazova u urbanim gradskim zonama. Gosti KidHub programa su bili Društvena igra "TriP"/Board game "TriP"i Škograd.

Poseban dan bio je posvećen dečijem dizajn maratonu - DIZAJNATON - Grad budućnosti i cirkularnoj ekonomiji, u kome je učestvovalo 30 dece. Učesnici su imali stručnu pomoć profesorke Danijele Milovanović Rodić i studentkinja Arhitektonskog fakulteta Sonje Trajković, Milice Zivković, Katarine Dimitrijević  i tima KIDHUB-a. Ova saradnja omogućena je uz pomoć dr Ane Nikezić, vanredne profesorke, prodekane za nastavu i nauku Arhitektosnkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. 


Stručni žiri koji su činili Ivan Lalić, Mikser festival, Željko Mitevski iz Fondacije Ana i Vlade Divac i Tatjana Vukosavljević iz Beogradske internacionalne nedelje arhitekture proglasio je tri pobednička rada, među zaista sjajnim dečjim rešenjima koja su pokazala da deca razumeju važnost održivog razvoja, umeju da na jednostavan i inkluzivan način dočaraju veoma kompleksne koncepte, povežu nove tehnologije sa zelenim idejama, a brigu za drugog prenesu na celu zajednicu.


Kreativni centar i Froncla pobrinuli su se za nagrade, a zdrav ručak, učinu i osveženje omogućili su Domaće kiflice, Zdravo Živo, CELO ZRNO i Veganluk.


Program ovog dela Mikser festivala je podržan u sklopu „Festivala filantropije“, koji se realizuje u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanja, koji uz podršku USAID Srbija realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac Trag fondacija Catalyst Balkans Smart Kolektiv Srpski filantropski forum Forum za odgovorno poslovanje Privredna komora Srbije.

51 views0 comments

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy