Search
  • KIDHUB

Festival filantropije: deca pripremaju pametnu budućnost!

Updated: May 28, 2019

Tokom Mikser festivala, KIDHUB tim imao je zadovoljstvo da bude partner u oranizaciji dečijeg dela programa koji se održao u Muzeju nauke i tehnike od 24. do 26.05.2019.


Ovogodišnja tema Mikser kids zone „Filantropija”, osmišljena je kao „učionica-radionica“ u kojoj su deca uzrasta od 7 do 18 godina, u inspirativnom prostoru, imala mogućnost da bolje razumeju i istraže koncept „brige za drugoga“ kroz rešavanje društvenih i ekoloških izazova pomoću novih tehnologija, različitih inovativnih obrazovnih praksi u cilju dizajniranja lepše i humanije budućnosti.


DIZAJNATON - Grad budućnosti

Tokom tri dana festivala 140 dece iz Beograda, Novog Sada, Valjeva i Kruševca, učestvovalo je na radionicama kreiranja društvenih igara, elektronike, programiranja i mapiranja izazova u urbanim gradskim zonama. Gosti KidHub programa su bili Društvena igra "TriP"/Board game "TriP"i Škograd.

Poseban dan bio je posvećen dečijem dizajn maratonu - DIZAJNATON - Grad budućnosti i cirkularnoj ekonomiji, u kome je učestvovalo 30 dece. Učesnici su imali stručnu pomoć profesorke Danijele Milovanović Rodić i studentkinja Arhitektonskog fakulteta Sonje Trajković, Milice Zivković, Katarine Dimitrijević  i tima KIDHUB-a. Ova saradnja omogućena je uz pomoć dr Ane Nikezić, vanredne profesorke, prodekane za nastavu i nauku Arhitektosnkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. 


Stručni žiri koji su činili Ivan Lalić, Mikser festival, Željko Mitevski iz Fondacije Ana i Vlade Divac i Tatjana Vukosavljević iz Beogradske internacionalne nedelje arhitekture proglasio je tri pobednička rada, među zaista sjajnim dečjim rešenjima koja su pokazala da deca razumeju važnost održivog razvoja, umeju da na jednostavan i inkluzivan način dočaraju veoma kompleksne koncepte, povežu nove tehnologije sa zelenim idejama, a brigu za drugog prenesu na celu zajednicu.


Kreativni centar i Froncla pobrinuli su se za nagrade, a zdrav ručak, učinu i osveženje omogućili su Domaće kiflice, Zdravo Živo, CELO ZRNO i Veganluk.


Program ovog dela Mikser festivala je podržan u sklopu „Festivala filantropije“, koji se realizuje u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanja, koji uz podršku USAID Srbija realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac Trag fondacija Catalyst Balkans Smart Kolektiv Srpski filantropski forum Forum za odgovorno poslovanje Privredna komora Srbije.

45 views
KIDHUB

design.make.innovate

Mesto gde dečje ideje postaju stvarnost!

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2019 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy