Search
  • KIDHUB

ŠKOLSKI IZAZOV "Grad budućnosti"


#kidhub #designathon #futurecity #TeachingSDGs #designersforfuture#MakerEd #circulareconomy #divacfondacija #mikser #smartstart#gradjanskeinicijativePozivamo sve osnovce od I do VI razreda, da se prijave za ucešce u besplatnom školskom DIZAJNATONU (dizajn maratonu) na temu “Grad buducnosti” koji se ove godine održava 25. maja od 10 do 15h u Muzej nauke i tehnike (Dobracina 51) u okviru Mikser festivala. Hajde da zajedno stvaramo buducnost grada!


Prijave su otvorene na ovom linku do 20. maja https://forms.gle/99DJ4aDQXzSD3K2o6

nakon cega cemo kontaktirati prijavljene i poslati detaljnije informacije o decjem ucešcu na dogadjaju


Školski Dizajnaton se bavi temama strukturisanim oko centralne teme “Održivi razvoj gradova” (11. cilj UN ciljeva održivog razvoja ).


Ovogodišnji školski Dizajnaton se održava u partnerstvu sa Muzej nauke i tehnike MIKSER Festival Mikser UNDP Serbia i uz podršku Fondacija Ana i Vlade Divac i EU programa SmartStart koji u Srbiji sprovode Gradjanske Inicijative.


Designathon Works ® (Dizajnaton) je edukativni program iz Holandije koji podstice decu uzrasta od 7 do 13 godina na kreativno rešavanje ekoloških i društvenih izazova s ciljem kreiranja inovativnih rešenja strukturisanih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja Global Goals for Sustainable Development pomocu novih tehnologija.


Na ovom takmiccenju, deca cce raditi u timovima po dvoje i svoja rešenja kreirati pomoccu elektro-komponenti, programiranja i razlicitih reciklažnih i kreativnih materijala, a sa njima cce raditi fasilitatori Dizajnaton metoda.Tokom trajanja dogadjaja, od 10h do 15h, deci ce biti obezbedjen rucak i osveženje.


Po završetku Dizajnatona, deca ce svoja rešenja imati priliku da predstave pred struccnim žirijem. Decji radovi bice predstavljeni na pratecoj izložbi dizajna DESIGN EXPO u Muzeju nauke i tehnike, a tri najbolja timska prototipa bice nagradjena.


Organizator ovog dogadjaja je KidHub - decji hab posvecen osnaživanju kreativnog potencijala dece i unapredjenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo.


Od 2018. godine predstavnik smo Designathon WorksⓇ edukativnog programa za Srbiju. Program se realizuje u više od 35 zemalja sveta i deo je ASHOKA mreže.

Zasnovan je na konceptu „otvorenih inovacija“, Mejker obrazovnom konceptu i design thinking metodologiji.


Designathon Works Ⓡ je metodologija koju je osmislio tim edukatora, društvenih preduzetnika i dizajnera iz Holandije sa željom da podstaknu razvoj dece kao “changemakera”.Više o nama ovde www.kidhub.rs


#kidhub #designathon #futurecity #TeachingSDGs #designersforfuture#MakerEd #circulareconomy #divacfondacija #mikser #smartstart#gradjanskeinicijative

82 views0 comments

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy