OPIS PROGRAMA

Program se sastoji iz tri modula:

 

Prvi modul  – Eko kamp, Sremski Karlovci, 9 -12. avgusta

Kamp se održava u Sremskim Karlovcima, u Ekološkom centru Radulovački, koji je dobio oznaku kvaliteta “Evropski omladinski centar”, dodeljenu od strane Saveta Evrope.

Polaznici se upoznaju sa terminom cirkularna ekonomija koja spaja ekonomiju i sistem upravljanja otpadom.

Tokom boravka u kampu polaznici se upoznaju i sa dizajnerskim metodom rešavanja izazova. Uče kako da naprave prototip svoje ideje, usluge ili akcije koji se zasniva na principu cirkularne ekonomije.

Kroz zanimljivu igru “Potrage za blagom” upoznaju centar Sremskih Karlovaca, a poslednjeg dana organizovano je upoznavanje prirode Fruške Gore kroz jednodnevni kamperski izlet.

Drugi modul - Dizajniranje i programiranje IOS aplikacija 13 - 17. avgusta

Nakon kampa, gde polaznici formiraju svoju ideju, kojom rešavaju izazov u zajednici, na intenzivnom kursu kreiranja IOS aplikacija će istu predstaviti/programirati u formi mobilne aplikacije.

Polaznici se upoznaju sa MIT App Inventor alatom koji zahvaljujući pojednostavljenom grafičkom interfejsu olakšava uvod u programiranje i pretvaranje kompleksnih tekstualnih programskih jezika u vizuelne blokove, čime omogućava polaznicima da lako savladaju veštinu pravljenja aplikacija. Ovaj alat je nastao 2009. Godine u saradnji profesora sa MIT i programera iz Google-a. Do danas je 3 miliona korisnika iz 195 zemalja napravilo 7 miliona aplikacija pomoću ovog alata.

Treći modul – Izrada prototipa i poslovnog modela, Beograd  19 - 23. avgust

Nakon savladavanja korišćenja App Inventor alata s fokusom na kreiranje mobilnih apliakcija, polaznici će u malim  timovima sa stručnim mentorima raditi na izradi poslovnog modela timske aplikacije i finalnoj prezentaciji u kojoj će predstaviti proces stvaranja ideje i sledeće korake.

Finalni događaj

Učesnici će predstaviti svoje radove pred ekspertskim panelom koji se sastoji od predstavnika vodećih kompanija iz oblasti inovacija i zaštite životne sredine.

 

Najbolji timovi dobijaju vredne nagrade, a jedna ideja će dobiti mogućnost da bude realizovana u saradnji sa našim partnerima ovog programa. Tri najbolja tima će učestvovati kao vršnjački edukatori u narednoj zimskoj školi inovacija „Ja imam ideju“ 2020. godine. 

Kako se možete prijaviti?

 

Prijavu je potrebno popuniti OVDE najkasnije do 4. avgusta. Nepotpune prijave nećemo prihvatati.

LOGISTIČKE INFORMACIJE 

KADA?

Od 9. do 31. avgusta


GDE?

Dve lokacije:

 

Eko centar Radulovački, Mitropolita Stratimirovića 5 (Sremski Karlovci) 9 - 12. avgusta

 

Obezbeđen je smeštaj u trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, tri obroka i jedna užina. Obroci se zasnivaju na “domaćoj hrani” - kuvana jela, sveže voće i povrće, domaći sokovi lokalnih proizvođača. Obezbeđen je i povratni autobuski prevoz Beograd-Sremski Karlovci.  

 

Impact Hub, Makedonska 21 (Beograd) 13 - 17. avgusta i 19 - 23. avgusta

 

Obezbeđen je prostor za rad u prijatnom i klimatizovanom ambijentu u centru grada, računarska oprema za rad, internet, radni materijali, užina i osveženje za polaznike. Lokacija je dobro povezana autobuskim linijama sa svim delovima grada, a u blizini je i parking.

 


 

  ŠTA JE UKLJUČENO U CENU PROGRAMA

 

-Smeštaj u objektu prilagođenom potrebama polaznika sa sertifikatom Saveta Evrope o bezbednosti

-Prevoz učesnika

-Tri obroka i užina tokom trajanja eko kampa u Sremskim Karlovcima

-Oprema i svi radni materijali tokom trajanja programa

-Užina i osveženja tokom trajanja programa u Beogradu

-Mentorska podrška za sve učesnike

-Sertifikati za sve učesnike

   KONTAKT

Sve informacije o letnjoj školi inovacija “JA IMAM IDEJU” i o rasporedu aktivnosti možete dobiti na brojeve telefona 064 138 96 16 i 064 266 96 70 ili nam pišite na adresu skola@kidhub.rs


www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy