Inspirišemo polaznike da kreiraju inovativna eko rešenja pomoću mobilnih aplikacija!

 

 • Da bi znali kako da realizuju svoje ideje

 • Da bi bolje razumeli svet u kome odrastaju

 • Da bi naučili da bolje brinu o prirodi

 • Da bi počeli da se pripremaju za poslove budućnosti

 • Da bi naučili da rade u timu

 • Da bi se upoznali sa osnovama cirkularne ekonomije koja spaja ekonomiju i sistem upravljanja otpadom

 • Da bi naučili osnove dizajniranja i programiranja IOS apliakcija

 • Da bi se upoznali sa IT i kreativnim preduzetništvom

 

Pokrenuli smo letnju školu inovacija i IT preduzetništva “Ja imam ideju” kako bi polaznici  kroz zanimljiv spoj primenjenje ekologije, dizajna, tehnologije i preduzetništva naučili kako dobrim idejama mogu da menjaju svet, uz boravak u prirodi, gde će učiti o njenom očuvanju, upoznati nove prijatelje s kojima će zajedno da stvaraju i učine svet u kome živimo boljim mestom.

KOME JE PROGRAM NAMENJEN?

 Tinejdžerima od 13 do 17 godina iz Beograda koji su zainteresovani za društvene teme, dizajn, ekologiju, nove tehnologije i preduzetništvo. Program je prilagođen polaznicima različitih interesovanja. Radi se u malim timovima. Nije potrebno da polaznici dođu sa već formiranom idejom koju žele da realizuju. 

 

 KAKO BIRAMO UČESNIKE KAMPA?

Polaznike biramo na osnovu uzrasta, interesovanja  i popunjene prijave za kamp, najkasnije do 4. avgusta. 

 

KOLIKO KAMP TRAJE?

 

​Kamp "Ja imam ideju" traje od 9. do 31. avgusta. Više o programu modula, pogledajte ovde

 

1. Eko dizajn - Cirkularna rešenja za unapređenje zajednice (9. do 12. avgusta u Ekološkom centru Radulovački, Sremski Karlovci)

 

2. Intenzivni kurs dizajniranja i programiranja IOS aplikacija (13. do 17. avgusta od 10.00-14.00h u Impact Hub-u, Makedonska 21, Beograd)

 ​

3. Osnove IT preduzetništva, izrada prototipa IOS aplikacija, poslovnog modela i prezentovanje (19. do 23. avgusta od 10.00-14.00h u Impact Hub-u, Makedonska 21, Beograd)

 ​

* Finalni događaj "Ja imam ideju" održava se 31. avgusta od 10.00-13.00h u Impact Hub-u,  u Beogradu, na kome će polaznici u timovima predstaviti svoja rešenja, nakon čega će žiri sastavljen od stručnjaka iz oblasti dizajna, održivog razvoja i preduzetništva odabrati i nagraditi najbolje, a jedno rešenje će biti realizovano uz podršku partnera programa - kompanije VIP mobile. Svi polaznici kampa dobijaju sertifikate.

 

KO SU PREDAVAČI ?

 

 Program letnjeg kampa sprovode edukatori koji su kreatori različitih programa i kurseva za decu i mlade u oblastima koje pokriva program.

 

Svi saradnici imaju višegodišnje iskustvo u radu sa decom i mladima i ekspertizu iz različitih oblasti kojima se kamp bavi. Detaljnu listu predavača, pogledajte ovde. U toku programa, uključeni su gosti i mentori iz oblasti dizajna i IT sektora, koji će raditi sa timovima na razvoju ideja.

 

​CENA KAMPA "Ja imam ideju"?

 

​Cena tronedeljnog programa kampa inovacija "Ja imam ideju" iznosi 24.000 RSD. Za uplatu u celosti odobravamo popust od 10 odsto. Moguće su uplate na tri jednake rate. 

 

U cenu je uključeno:

 

-Smeštaj u objektu prilagođenom potrebama polaznika sa sertifikatom Evropskog Saveta o bezbednosti

 

-Prevoz učesnika

 

-Tri obroka i užina tokom trajanja programa u Sremskim Karlovcima

 

-Troškovi osiguranja tokom boravka u objektu "Eko centar Radulovački" u Sremskim Karlovcima

 

-Kamperski izlet, oprema

 

-Svi radni materijali tokom trajanja programa

 

-Užina i osveženja tokom trajanja programa u Beogradu, prostor za rad u Impact Hubu u Beogradu, predavači i mentorska podrška za sve učesnike 

 

-Sertifikati za sve učesnike

 

*Ukoliko se prijavljuje više od dvoje polaznika koji su u direktnom srodstvu, ostvaruje se popust na ukupnu cenu u iznosu od 10 odsto. Ukoliko se na osnovu Vaše preporuke upiše jedan ili više polaznika, takođe stičete popust od 10 odsto. Popusti se ne mogu sabirati. 

 

Organizator letnje škole KIDHUB potpisuje ugovor sa roditeljima ili starateljima polaznika/ca o učešću na programu. 

 ​

 

DA LI POSTOJE STIPENDIJE ZA UČEŠĆE?

 

​Obezbedili smo ukupno šest stipendija. Uz podršku partnera programa organizacije Dostignuća mladih, obezbedili smo pet stipendija u okviru partnerskog programa “Girls in IT”, a KIDHUB je omogućio još jedno besplatno učešće na programu.

 

KAKO JE NASTAO KAMP INOVACIJA "Ja imam ideju"?

 

 Kamp je pokrenut uz podršku Superste + programa koji realizuju Erste banka i Trag fondacija. Jedan je od četiri pobednička projekta Superste + programa 2018. godine.

 

 Program je podržala kompanija VIP mobile i realizuje se u partnerstvu sa Impact Hub Beograd, Eko centrom Radulovački, organizacijom Dostignuća mladih i Cefin - Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje. 

 

VAŽNI DATUMI

 

- Otvaranje konkursa 17. jun

- Zatvaranje konkursa 4.avgusta

- Odabir učesnika do 6. avgusta

- Prvi modul 9. do 12. avgusta

- Drugi modul 13. do 17. avgusta

- Treći modul 19. do 23. avgusta

- Završni događaj - predstavljanje radova 31. avgusta 

 

 DODATNE INFORMACIJE

 Sve informacije o letnjem kampu inovacija “JA IMAM IDEJU” i o rasporedu aktivnosti možete dobiti na brojeve telefona 064 138 96 16 i 064 266 96 70 ili nam pišite na adresu skola@kidhub.rs. 

 

 O ORGANIZATORU KAMPA

Letnji kamp “Ja imam ideju” organizuje KIDHUB - dečji hab posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece od 7 do 18 godia i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe koji integrišu IT, STEAM (nauku, tehnologiju, umetnost, metematiku), mejker obrazovanje, dizajn, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub je takođe deo globalne edukativne mreže Designathon Works©. Više o nama pogledajte ovde www.kidhub.rs 

UPOZNAVANJE SA OSNOVAMA CIRKULARNE EKONOMIJE

Centralna tema je cirkularna ekonomija - novi pristup koji objedinjava ekonomiju i upravljanje otpadom (12. cilj održivog razvoja Ujedinjenih Nacija). Ovo je jedna od ključnih tema za opstanak živog sveta na planeti Zemlji i razvoj gradova u kojima se predviđa da će do kraja 21. veka živeti više od 60 odsto stanovništva i pre svega velika mogućnost za kreiranje kreativnih poslova budućnosti koji su važni upravo za decu i mlade.

Kao posledica napretka tehnike i tehnologije, komercijalizacije i razvoja potrošačkog društva, a uz nedovoljnu edukaciju i nizak nivo svesti o načinima zaštite životne sredine, pojavljuje se veliki problem otpada i zato cirkualrna ekonomija predstavlja veliki potencijal da otpad kroz inovativna tehnološka rešenja dobije drugačiju namenu i upotrebnu vrednost.

Ovim pristupom polaznici razvijaju društvenu svest o zajednici u kojoj žive, ali i pripremaju se za pametniji način života u gradovima budućnosti.

ŠTA ĆE POLAZNICI LETNJEG KAMPA NAUČITI?

 

 • Kako da razviju tehnološku pismenost

 • Kako da na kreativan način rešavaju izazove

 • Kako da rade u timu

 • Kako da unaprede svoju ekološku svest

 • Kako da razviju preduzetničke veštine

 • Kako da na konkretan način unaprede veštine koje su im potrebne u 21. Veku

 • Kako da naprave plan za realizaciju ideje

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy