KIDHUB

design.make.innovate

Mesto gde dečje ideje postaju stvarnost!

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2019 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy

Kreativna elektronika

 

 

Kurs je kreiran da polaznike uvede u zabavan, ali kompleksan, svet elektronike i programiranja.

 

Ovaj kurs omogućava polaznicima da razumeju kako elektricitet postaje elektronika, šta je otpor, dioda, tranzistor, kako nastaje integrisano kolo, kako čitamo elektricne šeme, kako nastaje elektronsko kolo, jednostavno i paralelno i kako koristimo multimetar. Sve to nam omogućava da na bezbedan nacin razumemo okruženje u kome ćemo kroz praktične STEAM projekte (od jednostavnijih do složenijih) razumeti osnove sveta elektronike.

U drugom delu kursa, upoznajemo se sa “kreativnim programiranjem” kroz upotrebu male štampane ploče Micro:bit. Iako se radi o maloj štampanoj ploći – u njoj je zapravo ceo računar – idealan za upoznavanje i bolje razumevanje matematike, fizike, geografije, umetnosti, dizajna, inženjerstva i samostalno kreiranje projekata.

Prvi deo kursa je teorijski sa mnoštvom praktičnih primera, a drugi je projektno orijentisan tako da polaznici samostalno ili u manjim timovima rade na konkretnim projektima iz različitih oblasti rešavajuci ekološke ili društvene izazove koji ih okružuju.

BBC micro:bit je nova tehnologija koju su razvili BBS, Microsoft i drugi partneri s ciljem rada u STEAM oblasti.

Kurs se sastoji od jedanaest časova i finalnog projekta na kojem će polaznici primeniti znanje stečeno kroz lekcije kursa.

Oprema i materijal su uračunati u cenu kursa.

U okviru ovog kursa, polaznici mogu da pohađaju osnovni i napredni nivo. 

Preporučeni uzrast polaznika za osnovni nivo: od 10 do 12 godina.

Preporučeni uzrast polaznika za napredni nivo: od 12 do 14 godina.

 

Trajanje kursa: 3 meseca.

 

Dinamika nastave: Jednom nedeljno u trajanju od 90 minuta sa pauzom.

 

Početak kurseva:

 

Zvanicni pocetak kurseva je od 1. septembra za narednu 2019/2020. godinu. Kursevima se možete priključiti i tokom godine na intenzivnim prolećnim i letnjim kursevima. Za više informacija, terminima, mestu održavanja i načinu plaćanja, molimo Vas da nas kontaktirate na brojeve telefona: 064 26 69 670; 064 138 9616  ili mejlom na skola@kidhub.rs

Preduslov: Poznavanje latiničnog pisma

 

 

Cena kursa: 15.000 RSD 

 

 

Način plaćanja: Pri upisu se uplacuje 6.000 RSD, a ostatak kursa je moguće platiti na dve mesečne rate u iznosu od 4.500 RSD

Napomena: Ukoliko u istom ciklusu prijavljujete više od dvoje dece koja su u direktnom srodstvu, ostvarujete popust u iznosu od 10 %. Ukoliko se na osnovu Vaše preporuke upiše jedno ili više dece, takođe stičete popust od 10 %. Popusti se ne mogu sabirati.