fb-cover.jpg

Nova edukativna YouTube emisija  “Kućna radionica: da nam klima štima” od 24. maja

 

 

 

 

 

Od 24. maja počinje sa emitovanjem YouTube emisija “Kućna radionica - da nam klima štima” za decu uzrasta od 8 do 11 godina koja je nastala u saradnji WWF i KidHub-a.

Voditeljka emisije je mlada glumica i voditeljka Milica Janković koja će u pet kratkih, zanimljivih epizoda za decu predstaviti klimatske promene kroz priču o prirodi, ljudima, hrani i proizvodnji čiste energije.

 

Na kraju svake epizode, Milica će predstaviti “Mali kućni izazov” - kreativni zadatak koji poziva male gledateljke i gledatelje da ono što su naučili u svakoj epizodi sami isprobaju sa svojim ukućanima ili drugarima i da realizuju u formi crteža, stripa, kratkog videa ili tako što će napraviti svoje kreativno rešenje od reciklažnih materijala koje imaju kod kuće.

 

 

24. Maj, Prva epizoda - Klimatske promene, mali kućni izazov “Ugljenični otisak”

31. Maj, Druga epizoda - Hrana i klimatske promene, mali kućni izazov “Šareni tanjir”

7. Jun, Treća epizoda - Zaštita prirode i klimatske promene, mali kućni izazov “Origami meda”

14. Jun, Četvrta epizoda - Obnovljivi izvori energije i klimatske promene, mali kućni izazov “Vodenica

21. Jun, Peta epizoda - Predstavljamo Klimatske heroje

 

 

 

Da bi učestvovao u “Malom kućnom izazovu”, potrebno je da se  prijaviš OVDE nakon čega će ti na tvoj mejl stići edukativni materijal i uputstvo za rad.

 

Gotova rešenja za prvi i drugi izazov je potrebno da  pošalješ najkasnije do 11. juna, za treći izazov do 14. juna i četvrti do 19. juna na mejl skola@kidhub.rs

 

Najbolja kreativna rešenja i radovi biće predstavljeni u poslednjoj epizodi, a najbolja četiri rada će osvojiti održive poklončiće i majicu “Klimatski heroj”.

Prva epizoda biće dostupna na WWF Srbija YouTube kanalu 24. maja kao i sve ostale informacije koje će vam objasniti Milica. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, YouTube WWF Srbija i KidHub-a.

 

Kućna radionica je deo projekta “Da nam klima štima” koji WWF, svetska organizacija za zaštitu prirode, sprovodi u Srbiji uz podršku Vlade Švedske.  

 

Podržite KIDHUB - mesto gde dečje ideje postaju stvarnost!

 

www.kidhub.rs

KIDHUB doo, MB 21201103

KIDHUB, nvo MB28217153

© 2018 KIDHUB |  Sva prava zadržana  |   Privacy Policy